I Torsdags, den 12 November, öppnades det som sägs vara skandinaviens största shoppingcentrum Mall of Scandinavia. Vi (Annika Larsell & Fozhan Moradpour från Modatutti) är glada att få chansen att ta del av invigningen av detta eleganta, fräscha och nytänkande centrum. Förväntningarna var stora med det nya biosystemet ”IMAX” på Filmstaden Scandinavia och ett enormt utbud av nya affärer. Det var precis så jag tänkt mig. Ett ventrum med mycket högt i tak där massvis av affärer, restauranger och hängplatser för allas smaker. Designen liknar Täby Centrums då det är samma ägare på de båda populära shoppingcentrumen. Insperationen kom från de fyra elementen, vatten, jord, eld och luft, vilket syns på centrumets konstruktur och dess vältänkta detaljer. Atmosfären med lampor i tak som liknar fallande vattendroppar, mycket växtlighet och slingrande gångar ger en intressant känsla som uppmuntrar en att besöka byggnaden.

Vid invigningen vistades ett flertal kändisar och omkring 20 000 människor kom för att se det nya centrumet. Hypen som sätts över invigningen visade sig vara mer än sanning då centrumet efter ca 1 timme var tvungna att stänga dörrarna då det var för fullt i byggnaden. Rulltrappor stängdes av pga trängsel och möjliga övertrampningar, passagerna var så fulla att man på vissa ställen kunde få vänta 5 minuter för att ta sig fram 1 meter och två falska brandalarm utropades i försök om att få ut så mycket folk som möjligt. Det var helt enkelt proppat, ett totalt kaos med ambulanser och poliser överallt om någonting skulle hända.
 
Bortsett från allt detta fick jag en mycket bra vibe av Mall of Scandinavia. Det har alla affärer man kan önska sig, till och med en hel Lindt butik. Träning, shopping, upplevelser och trevliga restauranger. Det är centrum att rekommendera!
 
Modatutti med Micael Bindefeld AB och Mall Of Scandinavia

Skandinaviens största shoppingcentrum Mall of Scandinavia öppnar!

About The Author
-