ELLE-Galans pressfrukost sparkade igång med ett roligt intro i form av en ”musikvideo” där självaste Josephine Bornebuch (årets konferencier) agerade artist. Väldigt underhållande!

Ida klamborn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H&Ms & ELLEs nykomlings stipendium – Ida Klamborn

Hon är uppvuxen i Skåne, men spenderade sina högskoleår i Göteborg där hon blev intagen på textilhögskolan. Därefter fortsatte hon karriären genom att flytta till huvudstaden, för att kunna satsa helhjärtat på mode.

Hennes plagg finns att beställa hem från den privata hemsidan (Idaklamborn.se) Men fortsätter hon i denna takten dröjer det inte länge innan plaggen går att hitta i närmsta butik! Just nu ser Ida mest fram emot att få visa alla hennes 20 looks på Modeveckan. Utöver jobb så älskar hon att träffa vänner, vilket hon försöker att göra så ofta som hon har ledig tid.

Utomlands meriter – Praktik i London samt vinnaren av ”Italian Fabric Awards” 2011 vilket ledde till ett samarbete med en italiensk textil fabrik som i sin tur resulterade till att få visa plagg på Milanos Fashion Week februari 2012.

DSC04266

 

Årets accessoar designer – Maria Nilsdotter

Hur känns det att vinna? ”Förvånande” fick vi som svar på den frågan, med fortsättning ”Men det känns verkligen roligt när man har jobbat hårt, och får detta fina pris som en liten bekräftelse på allt slit.”

Vart kan man hitta dina verk? Jag har en egen butik på ”Maria Nilsdotter Flagship Store” som befinner sig på Sturegatan 6, Östermalm. Sen kommer jag även att visa min 10onde kollektion den 28onde på Modeveckan.

Maria har fem års utbildning i det som hon själv kallar för ”bästa staden” – London. Hon studerade även på Sankt Martins skola med inriktning konst & design. Hon gillade skolan starkt och hon beskrev stämningen bland dem studerande som en ända stor ”kreativ bubbla”.

Någon du vill att vi poängterar? Jo, jag tycker att det är väldigt viktigt att man vet att alla mina smycken är handgjorda och ej är säsongs-bundna kollektioner. ”Jag gör smycken för att dom ska hålla, inte för att dö ut”. Vart ifrån finner du din inspiration? Ofta från sagor, olika berättelser samt mytologin. Jag gillar kontraster.

DSC04277

 

Årets blickfång – Bea Szenfeld

En minst sagt lättsam intervju, Bea själv hade flera frågor och samtals ämnen som hon ville diskutera. Hon var väldigt glad, stolt och tacksam över detta pris, och hon förklarar även att det var bra för branschen att vinna. Hennes konst-utbildning är hela 8år sammanlagt på olika skolor i Sverige. Bland annat KVs konsthögskola i Göteborg, där hon läste ett år enbart med fokus på målning med blyets. Under denna period lärde hon sig att se och kunna skapa egna, självständiga material.

Edit: När tacktalen började rulla in senare underkvällen, var Beas tal minst sagt det mest underhållande. Hon visade stor tacksamhet och fick publiken att skratta samt applådera mest av alla prisdeltagare.

DSC04280

Årets Modell – Tilda Lindstam

Tilda är 20 år gammal, en härlig och social tjej som verkar äga en grym personlighet! Hon blev förvånad över att hon fick ta emot detta priset eftersom hon mestadels håller modellandet i New York. Där trivs hon bra även om modell karriären har en baksida av många stressiga dagar, sömnlösa nätter och saknad av familj och vänner. Men allt som allt så känner hon sig lyckligt lottad i sitt yrke!

Vilket är ditt roligaste modell-jobb? Harper’s Bazaar Magazine, (Indonesien, september 2013) En fotografering som hon gjorde med apor och tiger-ungar.

Bästa tipset för unga personer med dig som förebild? Stå på sig, våga ligga på, jobba hårt och inte ge upp. Sen skadar det inte med lite tur och att rätt person gillar dig vid rätt tillfälle.

DSC04289

 

Denise med Modatutti.se intervjuare, Nickita

Årets hederspris – @DeniseGrunstein  ”Äntligen!” brister hon ut när vi frågar hur det känns… ”Eftersom att jag har känt mig lite utanför den senaste tiden så var det verkligen härligt att vinna”

Vart ifrån får du din inspiration? – Min kreativitet kommer ofta från spontana val, ibland blir jag överaskad själv över mina egna bilder om jag då inte har bestämt mig för hårt innan hur dom ska se ut. Den känslan är underbar”

Denise är en person som alltid har velat uttrycka sig på olika sätt. Hon har aktivt fotat i (ca) 35 år därför att fotograf var ett yrke som hon kände att hon verkligen kunde lära sig.

Vad är det bästa med ditt yrke? ”En idé som blivit till verk”.

DSC04291

Årets look – Say Lou Lou @sayloulou Ett par glada, spralliga och energiska tvillingar som allra mest ser fram emot kvällens festligheter, att få klä upp sig lite extra glammigt och att få ta emot detta fina priset. Tjejerna hade liknande uttryck ( om man ser till tal,kroppsrörelser osv) med väldigt skilda personligheter.

Just nu ligger fokus enbart på musiken och nya plattan som släpps iår, vilket kommer att innehålla minst 12 nya låtar vilket blir ett stort karriär-kliv då det idag bara finns 5 låtar totalt släppta från Say lou lou. Någon direkt erfarenhet av mode finns ej, men de har uppträtt på modevisningar som Filippa K, Armani och Gucci.

Tips till nykomlingar i musik branschen? Våga släppa en låt om man har en, man vet aldrig om man sitter på en guldklimp. Vi var själva inte direkt sugna på att lägga upp vår låt ”mabye you”, men en vän till oss gjorde det och även om vi blev sura då är vi glada över det idag. Ett annat tips är också att man ska försöka undvika perfektion i musiken, och sikta in sig på det man är bra på istället och köra på det spåret.

 

Pressfrukost Ellegalan 2014 Vinnarna är!

About The Author
-