Årets modell Oumie Jammeh
Modatutti intervjuvar.

Hur känns det här?– Det känns så härligt, fantastiskt, jävligt bra.
Var det någonting du förväntade dig? lite, lite?
Du har tänkt på det här alltså?– Ja, jag har tänkt på det här sen förra året då jag var på ellegalan första gången.
Gick du på runwayen då?– Ja under visnigen, då såg jag att dem hade Årets modell, sen jag såg det har detta varit the goal of my life. Inom ett år så tänkte jag, så snabb. Jag tänkte typ nästa år, då är det mitt år.
Vilken agentur är du signad av?– Min modersagentur här i stockholm är Mikas, sen internationellt är jag signad av Next Management, som finns i milano, London, Paris och New york.

Vad har du för mål det här året nu när du uppnåt detta?– wow, haha, jag har inte tänkt så mycket på det, men ett var att få ett omslag, och det fick jag ju, här på elle, mitt första omslag. det var så härligt för att det var elle och det är i sferige och det är .. elle hah. jävligt nice. Och sen Victoria Secret. det är okej om det inte händer, det är lite så jag känner.

Välj en runway som du skulle få gå, om du fick bestämma, var som helst.– Jag har ju gått nästan alla,  men Victoria Secret är en önskan, en gång iallafall.
Ja det är ju med Elska Hosk och gänget– Ja ohh.

Vad tror du blir roligaste med Ellegalan?– När jag tar upp priset och säger tada!
Nej men att vinna, jag har aldrig vunnit någonting i hela mitt liv så att vinna det här är helt fantastiskt. Roligaste i år blir ju att jag har familj och vänner här, får träffa alla andra modeller, sen gå runwayen och efterfesten såklart.

Vad ska du ha för kläder ikväll?– Jag ska ha Miu Miu, gjorde deras kampanj, det är ett dotterbolag till Prada, det är en lång röd galaklänning.

Ska du va med på stockholm fashion week?– Nej kommer jag ej, jag ska till Paris imorgon.

Har du något mer planerat? Min andra säsong, Fashion Week London, New York, Milano, Paris, så förhoppningsvis går det bättre än förra gången men tror inte jag kommer att slå det dock, det var verkligen 0-100 förra året, jag har bara kört på. Jag kommer ihåg när jag skulle till New York och tänkte, jag gör nån bra show kul för mig.

Hur började du som modell?– Hittades av Mikas, så de tog in mig, därifrån har det skjutit i taket. Från väsby till New York till att göra Prada, Louis Vuitton  och allt så det.

Från väsby till Paris alltså och bara 22 år– Ja till att stå där med sina förebilder se Gigi Hadid, Kendall Jenner,  asså alla dem där. Så det var att från att vara inne på instagram och säga till mina vänner “OMG VA SNYGG” till att stå där och säga hi hehe, otrolig känsla!!

Tack till Oumie Jammeh, Elle Sverige, BindefeldAB, Grand Hotel Stockholm 
Från Modatutti : Mauricio Rojas & Vilhelm Oxhammar

Oumie Jammeh är Årets Modell i Elle Galan 2018

About The Author
-