Fotograf: Mauricio Rojas

Donia från Modatutti frågar ut Årets bäst klädda man – Jacob Muhlrad
Hur känns det?
– Jo men det känns jättekul, det känns fantastiskt. Det är väldigt hedrande att få det här priset, verkligen.
Kändes det inte lite förvånande att få det här priset med tanke på att du är en kompositör?
– Nja jag vet inte, förra året var den en politiker som vann så jag tror liksom att det beror på vilken sammanhang man rör sig i. Men absolut, det var ingenting jag hade förväntat mig på så sätt.
Inom den världen är det vanligt med smoking och frack, har du någonsin något annat förutom det på scen?
– Jag hade det faktiskt nyligen på min senaste premiär, för jag fick en så himla snygg smoking från Tiger. Men annars så har jag nästan aldrig det. Jag har använt slips jävligt få gånger, man kan räkna de gångerna på en hand.
Efter en snabb research såg vi att din stil verkar vara åt casual hållet, stämmer det?
– Både ja och nej. Jag tycker om att ha på mig smokings i vissa sammanhang men jag kör alltid med lite fusk genom att ha en t-shirt eller hoodie under smokingen. Men ibland vill man köra lite casual med en t-shirt, ett par schyssta chinos och skinnjacka.
Vad är din inspirationskälla?
– Jag intresserar mig för mode kanske mer som projekt eller samarbete med min musik liksom, där har jag inspirationskällor från konst. Det är typ det som är inspirationen, och annars väljer jag bara sånt som jag tycker är soft.
Vad är din Go-To outfit?
– Jag utgår ifrån det som är rent och bara väldigt intuitivt sätter på mig någonting, tänker inte så mycket.
Är du aktiv på sociala medier, tänker du mycket på din klädstil eller kör du bara på?
– Nej, jag kör verkligen bara. Jag tror inte mina följare följer mig så mycket för vad jag har på mig haha, men man vet aldrig efter att ha vunnit det här priset nu.
Har du någon som säger till dig vad som är trendigt och hur du ska klä dig?
– Nej, alltså jag kunde inte bry mig mindre om vad som är inne eller ute.
Inte ens när du ska stå på scen?
– Det finns typ klädkoder, men jag följer dem bara inte. Då brukar jag lätt köra på smoking och t-shirt. Jag har liksom inte varit med om att någon har kastat

ut mig på grund av min klädsel, det hade ju varit helt sjukt eftersom det är min premiär haha.
Har du några favoritmärken eller designers?
– Fan vad svårt! Jag gillar typ AMI, ​Comme des Garçons och Tiger of Sweden, alltså WOW. Inte för att jag har på mig Diana Orving men hon är en så jävla bra designer, hennes klänningar är helt otroliga. Hon har ju också samverkat med konst och musik, så jag tycker det är väldigt intressant.
Har du några spelningar på gång just nu?
– Det är liksom massa olika parallella saker, dels är det en världsturne med mitt verk, Time, som jag hade premiär för i höstas. Det var en sambeställning mellan Sveriges radiokör, Tysklands radiokör och Cappela San Fransisco i USA. Nu i våren är det nationella premiärer i varje land, så jag måste resa dit och vara där. Just nu skriver jag något som kommer bli en av världens längsta symfoniska verk för de Kungliga Filharmonikerna.
Några kommande projekt?
– Jag håller på med ett projekt med Alex Schulman och Krister Henriksson, och vi vet liksom inte hur vi ska kategorisera det än så det blir som ett allkonstverk. Det är helt enkelt en blandning av musik, poesi och teater. Det är otroligt roligt.

Fotograf: Mauricio Rojas Intervju: Donia Movazzafi

. 

Modatutti tackar Michael Bindefeld AB, Elle, Grand Hotel, Loreal, HM

Modatutti intervjuar Årets Bäst klädda Man Jacob Muhlrad

| ÖVRIGT |
About The Author
-