Modatutti med Vilhelm och Mauricio som intervjuvar Årets Blickfång Frederik Robertsson

 

Hur känns det?– Jättekul

Varför tror du att du vann priset?– Jag är bra på att dra blickar till dig! klär mig ganska extremt i svenska mått mätt, och jag tycker det är väldigt kul med mode och klä upp mig när det finns tillfälle mer än andra och sticka ut lite, man sticker ju ut lite per automatik när man klär sig så.

När började du klä dig såhär och när fick du ditt modeintresse?

– Jätteliten, jag var punkare, gothrockare liksom hiphopare allting bara för modets skull. alltid haft ett intresse för mode, klä ut mig, färga håret, tatueringar. Fick min första tatuering när jag var 12, så jag har alltid haft ett intresse för att uttrycka mig visuellt. Så det har alltid följt, kanske är något se mig hör mig komplex.

Välj ett märke du skulle klä dig i ?– Just nu Gucci.

Hur känns det inför ikväll, är du nervös?- blir ej nervös, har på mig en rätt otymplig outfit dock, så lite mer hur  jag ska ta mig till GH, får inte plats i taxi och sådär. men jag är van vid logistikproblem. Jag har 180 meter tyll på mig ikväll.
180 meter?- Ja, plicerat dock så det är inte liksom 180 meter långt, men det är tungt och det är stort, mer logistiska problem, hur jag ska sitta och sådär.

Hur ska du ta dig hit då? Någon form av pickup.

Vad är nästa stora grej för dig? nej när det gäller sånt här så har jag inte ens strävat efter det här, det här gör jag för det är kul. Så det finns inget jag egentligen vill uppnå med att klä mig. På ett sätt är en sån här grej ganska kul, för i en perfekt värld tycker jag att alla ska få klä sig som dem vill utan att man ska få så mycket blickar till sig. Jag ser ju inte ut såhär på bussen, blir för mycket blickfång. Målet i sig är väl att människor ska få ha på sig vad dem vill utan att folk ska reagera, men jag tror inte det kommer hända. Mer sånt, väldigt många har väldigt mycket åsikter om hur andra människor ser ut vilket kan bli lite sådär åhh… jag gör tyvärr likadant själv så jag ska inte kasta sten i glashus.

Har du några pågående projekt framöver? Nej imorgon åker jag till Paris, då är det kortyrvecka, så det är en veckas modevecka, sen lite småprojekt, har precis avlslutat ett när jag sålde min tidigare pr-byrå till min partner, så just nu är jag halvt arbetslös. vilket jag njuter jättemycket av. Jag gör inte så jättemycket , lite projekt här och där, jobbar med regnbågsfonden som är en stiftelse där man samlar in pengar till hbtq frågor och driver min tidning boy också. Ganska mycket egentligen men ja mindre än vad det brukar vara.

Vad ska du göra i paris nästa vecka?– Alla stora modehus har sina visningar där, Gaultier, Dior Chanel mm.

Nånting specifikt du ser fram emot där?- Viktor & Rolf tycker jag alltid är kul att se. Köpt en jacka därifrån som jag ska prova vilket ska bli kul. Ja sen är den veckan helt absurd jag menar det finns kvinnor som shoppar för 10 miljoner kronor på en dag liksom det är en världs som man bara drömmer om att leva i eller om man tycker om mode dvcs.

Boi tidningen vad är det för något?– Ges ut två gånger per år, 5 nummer hittills, alla pengar går till välgörenhet och alla som är med medverkar gratis.

Blandar ni mode och annat i den?– Nej bara mode, herrmode. 350 sidor vår och höstmode. Elisabeth Toll som är årets forograf har fotat allt, och alla gör det för välgörenhet.

Finns den bara i Sverige ?– Den finns på några design hotell i köpenhamn och paris, men det är så jävla dyrt att göra tidning, bara att exportera skiten, att frakta skiten kostar massvis med pengar så då går vi back istället. så jag vet inte riktigt hur vi ska göra i framtiden med den.

 

Modatutti kör på!!

Intervju med Frederik Robertsson, Årets Blickfång

About The Author
-