Fotograf.Mauricio Rojas

Modatutti med Donia intervjuvar Årets modell – Sara Eirud

Vi undrar lite, hur känns det här?
– Helt fantastiskt, känner mig så himla glad.
Hur började modellkarriären egentligen?
– Jag blev scoutad för ungefär 6 år sen, och började jobba efter ett år. Men då var det mest i Sverige och länder i Europa eftersom jag gick i skolan. Jag opererade ryggen för cirka 3 år sen, då fick jag ett avbrott på cirka 2 år och att komma tillbaka efteråt var inte det lättaste. Det krävdes en del rehab för mig för att kunna stå och gå i klackar igen, så det var en tuff period.
Hann du etablera dig innan avbrottet?
– Inte på den här nivån, men jag hade jobbat en hel del i Sverige och fått mycket gjort. Folk visste ändå vem jag var, så jag var inte en ‘’new face’’ men det var ändå lite tufft.
Vad har du för mål nu och hur ser framtiden ut?
– Jag vill fortsätta göra ännu mer visningar, främst Vogue covers, och bara fortsätta utvecklas i det här spåret. Det är väldigt dag för dag, jag vet inte så mycket än, men just nu är det Fashion Week som börjar i februari.
Vart kommer du köra då?
– Det blir New York, London, Milano och Paris.
Vart får du inspiration ifrån gällande klädstil?
– Hmm, jag har en ganska slapp stil och gillar den coola boyish stilen mer. Jag är en hästtjej så jag får faktiskt mycket inspiration från hästvärlden, men det händer såklart att jag kollar igenom Instagram för att hänga med liksom.
Vart spenderar du mest tid nu?
– Just nu bor jag i en modell-lägenhet i New York, men jag ska försöka hitta något eget snart.
Hur känns det att vara ifrån sin familj och hur är det med vänner?
– Det var väldigt jobbigt till en början men nu har man börjat vänja sig och fått rutiner, men absolut så saknar jag lugnet ibland.
Jag har fått nya vänner i New York och försöker skypea med mina vänner i Sverige. Men det är svårt att få dem att hänga med och vissa blir avundsjuka på att det går så bra för mig, det är inte så kul.
Vad hade du tänkt att ha på dig ikväll på galan?
– Jag har en svart vintageklänning som är åt det coolare hållet, sticker ut lite grann och är väldigt tuff.

Vi från Modatutti tackar Sara och önskar henne lycka till i framtiden!!
Fotograf.Mauricio Rojas

   
Fotograf.Mauricio Rojas

Modatutti med Mauricio & Donia
Vi vill tacka Elle, Michael Bindefeld AB, Grand Hotel

Intervju med Årets Modell Sara Eirud

| Event, NYHETER, ÖVRIGT |
About The Author
-