ell2016

Modatutti har fått ta del av de tre välkända favoriter och nominerade till Årets Designer 2016

ELLE presenterar stolt de nominerade i kategorin Årets Designer. Priset är ett av de mest prestigefyllda och delas årligen ut på ELLE-galan på Grand Hôtel i Stockholm.

ELLE-galan är ett årligt event med syftet att främja och premiera svenska modeskapare och svenskt mode samt för att skapa intresse för mode och stil.

Galans pris till Årets Designer delas ut till det varumärke som under året utmärkt sig mest inom svenskt mode. Av de tre nominerade är det endast en som får äran att ta emot utmärkelsen. Priset delas ut på
ELLE-galan fredagen den 15 januari på Grand Hôtel i Stockholm.

Nominerade till Årets Designer 2016 är:

Ida Sjöstedt
Ida Klamborn, Roland Hjort Whyred

Juryns motiveringar lyder:

Ida Sjöstedt

Pasteller, paljetter, spets och tyll. Rosenrött och bubbelgumsrosa. Ida Sjöstedt hyllar det tjejiga och utmanar idén om det skandi- naviskt enkla med en glitterstark signaturstil. Från catwalk till ateljésytt – romantikens drottning regerar.

Ida Sjöstedt_Årets designer

Ida Klamborn

Ett stort socialt patos, en övertygande look och en osviklig känsla för snitt, silhuett och moderna kontraster. Designstjärnan Ida Klamborn går från klarhet till klarhet med signaturstarka kollektioner som fullkomligt golvar oss.

Ida Klamborn_Årets designer

Roland Hjort, Whyred

Skräddad sexighet och en tidlös, nonchalant elegans med stark här och nu-känsla. Roland Hjort vänder tillbaka till Whyreds rötter och uppdaterar sina egna svenska klassiker till nya självklara modehits – att älska en lång tid framöver.

Roland Hjort_Årets designer

ELLE-galans jury för Årets Designer består av ordförande Cia Jansson (chefredaktör och modechef ELLE Sverige), Daniel Lindström (modechef Café), Lisa Lindqwister (medverkande moderedaktör ELLE Sverige och stylist), Susanne Ljung (redaktör Stil i P1), Susanna Strömquist (modejournalist), Peter Andersson (hårstylist/hovfrisör och visningsproducent för ELLE-galan).

För mer nyheter, tryck här ELLE-galan 2016

Modatutti i samarbete med Bindefeld & Elle

ELLE presenterar de nominerade i Årets Designer 2016

About The Author
-