Fyra favoriter nominerade till Årets Designer 2015

Modatutti informerar:

ELLE presenterar de fyra nominerade i kategorin Årets Designer, ett av de mest prestigefyllda priserna som årligen delas ut på ELLE-galan på Grand Hôtel i Stockholm.

ELLE-galan är till för att främja och premiera svenska modeskapare och svenskt mode samt skapa ett intresse för mode och stil.

Galans pris till Årets Designer delas ut till det varumärke som under året utmärkt sig inom svenskt mode.

Av fyra nominerade är det endast en som får äran att ta emot utmärkelsen. Priset delas ut på ELLE-galan fredagen den 16 januari på Grand Hôtel i Stockholm.

 arets-designers-ellegalan-2015

Nominerade till Årets Designer 2015 är:

Ida Sjöstedt

Acne Studios

Cheap Monday

House of Dagmar

 Juryns motiveringar lyder:

Ida Sjöstedt

”En maximalist som aldrig släpper taget om sin dröm – och inte viker en tum från sin unika estetik. Hennes stil har blivit så etablerad att den ofta imiteras, men ingen gör den så bra som Ida Sjöstedt själv.”

Acne Studios

”Jonny Johansson och Acne Studios går från klarhet till klarhet med en imponerad känsla för nuet och ständiga överraskningar i sin design. Med en viljestark kaxighet erövrar de världen.”

Cheap Monday

”Med en lika lekfull som gatusmart charm är deras idédrivna kollektioner oemotståndliga. Tjej, kille och unisex blandas i ett inspirerande och framåtblickande koncept.”

House of Dagmar

”De har byggt ett modehus på svensk sticktradition. De tre systrarna kombinerar en hantverksmässig skicklighet med sofistikerad elegans – alltid med bärbarhet och bekvämlighet i fokus.”

ELLE-galans jury består av ordförande Cia Jansson (chefredaktör och modechef ELLE Sverige), Daniel Lindström (modechef Café), Lisa Lindqwister (medverkande moderedaktör ELLE Sverige och stylist), Susanne Ljung (redaktör Stil i P1), Daniel Björk (chefredaktör Bon Magazine), Peter Andersson (hårstylist/hovfrisör och visningsproducent för ELLE-galan), Robert Rydberg (stylist) och Camilla Åkrans (fotograf).

För alla nyheter om ELLE-galan 2015, gå in på: Ellegalan2015.elle.se

ELLE presenterar de 4 nominerade i kategorin Årets Designer 2015

About The Author
-