Modatutti meddelar att ELLE nu presenterar de nominerade.

Årets Designer 2017

Snart är det återigen dags för årets första och största modefest. Den 13 januari samlas Sveriges modeelit för att ra ELLE-galan 20 år.

För 20:e året i rad bjuder ELLE in till årets största modefest med syftet att främja och premiera svenska modeskapare och svenskt mode samt för att skapa intresse för mode och stil. Under galan delas några av Sveriges mest prestigefyllda modepriser ut, däribland Årets designer.

De nominerade till priset Årets designer består av tre framstående designers som under året utmärkt sig inom svenskt mode. Vem av dessa som får den stora äran att ta emot den eftertraktade utmärkelsen avslöjas på ELLE-galan, fredagen den 13 januari.

Nominerade till Årets Designer 2017 är:

Diana Orving Elin Alemdar, Stylein Carin Rodebjer

Juryns motiveringar lyder:

Diana Orving

“Svepande linjer, böljande former och ödande draperingar. Diana Orving trollar skickligt med snitten och silhuetten i konstfulla, moderna modeklassiker – alltid med ett unikt, artistiskt uttryck.”

Elin Alemdar, Stylein

“Feminint, stilsäkert och tidlöst, men alltid med en nyskapande aktualitet. Elin Alemdar är en mästare på samtida garderobsklassiker som håller i längden – skandinavisk minimalism med en twist.”

Carin Rodebjer

”Urbant, kvinnligt, mjukt och elegant. Carin Rodebjer kan konsten att fånga samtiden i en signaturstark look för den moderna kvinnan. Garderobsfavoriter som fungerar lika bra till vardag som fest.”

ELLE-galans jury för Årets Designer består av ordförande Cia Jansson (chefredaktör ELLE Sverige), Daniel Lindström (modechef Café), Susanne Ljung (redaktör Stil i P1), Susanna Strömquist (modejournalist), Peter Andersson (visningsproducent PAP Studio).

Var beredda för mer nyheter om ELLE-galan 2017 samt bilder här på Modatutti samt på Elle’s hemsida.

Modatutti Tackar: Bindefeld, Elle

Elle Galan 2017 & de nominerade är!

About The Author
-