Fotograf:Mauricio Rojas

Modatutti intervjuvar vinnaren av Årets Look – Linnea Henriksson

Hur känns det Linnea?
– Jätteroligt!​ J​ag tycker att det här är ett sånt fint pris, jag är otroligt
smickrad.
Var det något du hade förväntat dig?
– Det var som en överraskning, att bara bli nominerad kändes super super fint. Och på nåt sätt tycker jag att priset ‘’Årets Look’’ inte bara sitter ihop det du väljer att ha på dig, utan att det sitter mycket ihop med personen. Jag har tänkt mycket på vad jag vill utstråla och vad jag vill stå för under det här året, och då känns det självklart jättekul att ta emot ett sånt pris .
Vad är det du vill utstråla?
– Att jag vågar ta tag i det allmänt, kläder och stil, för att förstärka saker jag vill säga. Framförallt eftersom jag är musiker och på scenen kan man verkligen utnyttja hur man väljer att se ut till att ta scenen på olika sätt. Men nu när jag har varit med i större sammanhang där man är mer som personen man faktiskt är utanför musiken eller professionen. Och då har det varit viktigt för mig att inte klä ner mig eller förminska mig, eftersom jag har en kroppsstorlek som gör att jag måste tänka till lite själv.
Har det varit jobbigt att behöva tänka extra mycket?
– Nja, det är bara att jag har tagit mig själv på lite större allvar och att jag fattar att folk ser. Man tar ju in så mycket intryck och det gör jag själv också hela tiden, och när man ändå vet att folk tittar på en vill jag vara mer medveten kring det. Jag har boostat mig själv med att inse hur jag också kan uttrycka mig själv genom min klädstil och inte bara genom musiken. Folk SER också vad du gör.
Har du någon speciell inspirationskälla?
– Ja, det har jag. Jag satt och kolla igenom min Pinterest igår, det är liksom min drog. Och då skulle jag nog säga 30-talet, och alla stilikoner från 70-talet, Mick Jagger och David Bowie. Det var så snygga kläder! Jag tycker att Florence Welch också är helt fantastisk, hon har en så häftig look och utstrålar en energi som jag tilltalas mycket av.
Beskriv din klädstil med 3 ord.
– Hmm, undrar hur den är egentligen. Jag skulle nog säga Framhävande som ett ord, Färgglatt som det andra och ‘’flädigt’’ om det ens är ett ord haha. Men att det ska vara en rörelse i kläder. De tre F:en helt enkelt.

Vad ska du ha på dig ikväll?
– Ikväll ska jag ha på mig en grön sammetsklänning som helt enkelt sitter mega tight. Alltså, detta är ju en gala och jag älskar att alla vågar ta i lite mer då! Så jag ska leka filmis för en kväll hehe.
Har du tid för någon fritid?
– Jaa, det tycker jag! Nu har jag liksom inget att göra känns det som, men ska in i studion igen.
Något nytt som släpps snart?
– Vi får se, försöker fortfarande landa eftersom det var en ganska intrycksfullt år förra året, positivt såklart. Men nu är jag mest sugen på att landa lite, dessutom får jag en liten bebis i april och därför blir det mycket framhävande kläder nu hehe,

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

Modatutti med Årets Look Linnea Henriksson

| Event, NYHETER, ÖVRIGT |
About The Author
-